Unge åbner Kulturhovedstadsåret i Randers

12-01-2017

Læs mere

Koreanske drømme 14. januar

12-01-2017

Læs mere

Unikke rockfotos i Turbinen

12-01-2017

Læs mere

Magasinet Det Sker

10-01-2017

Læs mere

Dansk Slager Parade 20 års fødselsdag.

02-12-2016

Læs mere

 

Læs mere i vores Nyhedsarkiv

UdskrivTip en ven

Unge åbner Kulturhovedstadsåret i Randers

Fra 12-01-2017


I fantastiske kostumer og med projektioner der forvandler det Gamle Rådhus i Randers til en scenografisk installation, laver randrusianske unge en lokal åbning af Kulturhovedstadsåret 2017. Det sker fredag aften den 20. januar kl. 17.30.

Medd støtte fra Levende Unge Kultur og Kulturregion Østjysk Vækstbånd præsenterer omkring 30 unge randrusianere deres bud på en lokal åbning af Europæisk Kulturhovedstad i Randers. Unge med tilknytning til Kaosambasaden, Randers Kunstmuseum og Randers EgnsTeater har produceret en videoinstallation, som projiceres op i en størrelse, så den dækker hele fladen på det Gamle Rådhus. Video og animation er udviklet i et tæt samarbejde med den københavnske kunstnergruppe Tokyo Blue, der sammen med unge fra Randers har skabt et lys og animationsunivers, som sætter rammen for teaterkoncerten "Kontrast".

Unge skuespillere fra Randers EgnsTeaters Talentskole opfører en forestilling, der handler om, hvordan man som menneske både rummer det gode og det grusomme. Det kan være svært at indeholde så modstridende følelser, men det er et grundvilkår for os alle. Med barsk ærlighed og sprød humor, beskriver forestillingen den virkelighed de unge er en del af. Med andre ord: Dette er et kig ind i 2017, med afsæt i de unges egne historier og holdninger.

 "Vi ønsker med forestillingen at bringe teateret ud i byrummet i nogle andre rammer end publikum er vant til. Samtidig giver vi os selv nogle andre udfordringer end dem vi har på teaterscenen, " fortæller 22-årige Nathalia Eriksen, der til daglig er en del af teaterets grundforløb. Sideløbende studerer hun til Serviceøkonom med fokus på events hos Erhvervsakademi Dania, og kan dermed bruge eventen på Rådhustorvet den 20. januar, som praktisk erfaring i forbindelse med uddannelsen

"Og så er det super fedt at kunne give et lille bidrag til kulturen som et led i Europæisk Kulturhovedstad, " fastslår hun.

De unge skuespillere får som et resultat af et samarbejde med spillestedet Turbinen selskab af de lokale musikere, Stephanie Maria, og bandet, Power Mode. Stephanie er ved at få rigtig godt gang i sin karriere som professionel sangerinde. Ved siden af uddannelsen på Randers Statsskole skriver hun sin egen musik, går i studiet for at indspille den og har efterhånden optrådt ved et utal af koncerter - blandt andet under Randers Ugen og Copenhagen Songwriters Festival sidste år.

"At skulle deltage i en event som "Kontrast", giver en god mulighed for at interagere med en gruppe skuespillere. Jeg har udvalgt et par af mine numre, som passer godt ind i den historie, som der skal fortælles. Og så bliver det da sjovt selv at skulle spille engel med store vinger på," fortæller Stephanie Maria.

Produktionshøjskolens tekstillinje har produceret englevingerne, der også skal svæve rundt over pladsen, nogle rene som sne, andre med strejf af det mørke og den grumhed, som det lyse kan rammes af. Arrangementet er gratis og der serveres varm suppe til publikum. Desuden vil borgmester Claus Omann Jensen holde tale sammen med et af de unge skuespillertalenter, Marie Storm.

Randers er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017 sammen med de øvrige 18 kommuner i Region Midtjylland. I den forbindelse kommer der til at ske en række anderledes, nyskabende eller spektakulære kulturopleverler i Randers, som du kan læse mere om på www.2017iranders.dk