Håndværksmuseet julemarked 28. november

19-11-2015

Læs mere

Stort nisselandskab indtager Kulturhuset

13-11-2015

Læs mere

Julemarked på GAIA Museum

09-11-2015

Læs mere

Juleudstilling 14.nov.-3.jan.

04-11-2015

Læs mere

 

Læs mere i vores Nyhedsarkiv

UdskrivTip en ven

Håndværksmuseet julemarked 28. november

Fra 19-11-2015


Det emmer af nostalgi og håndværkerhygge, når det nu igen er tid for byens hyggeligste julemarked på Håndværksmuseet i Randers lørdag den 28. november! Rammerne er de gode, gamle i det hyggelige pakhus, men i år har Museum Østjylland rystet posen lidt, så der er en del nye spændende udstillere og et par andre tiltag på julemarkedet.

”Håndværksmuseets julemarked” lørdag den 28. november 2015 kl. 10 – 16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård i Randers.

De mange, fine værksteder danner den stemningsfulde ramme om julemarkedets mange boder, og som altid bliver der kræset for både smagsløg og øjne, når udstillerne viser det bedste, de formår.

Unika og godter
Blandt de nye stande på markedet er Galleri Randers med malerier, Glaspuzzleriet med glaskunst, den økologiske gårdbutik fra Tånum og væverne fra Auning med diverse tekstiler.
Som alle de andre udstillere på Håndværksmuseets julemarked sælger de nye udstillere kun egne produkter. Mange af de håndlavede ting er unikavarer, og fælles for alle godterne er den høje kvalitet.

”En af de meget populære stande er Diana Logens, der altid har meget lækre kager og syltetøj med. De lækkerier bliver altid revet væk!” fortæller museumsinspektør Inger Marie Hyldgård, der har haft travlt med at booke udstillere og gøre Håndværksmuseet klart til at modtage de mange gæster.

Man må godt forkæle sig selv
Julemarkedet bugner af håndstrikkede trøjer, drejede træskåle, lysestager og lækre træting for ikke at tale om julenisser og alskens andre julepynt og -sager. Man kan rigtig gå på opdagelse i alle de hjemmelavede sager på julemarkedet. Mange benytter også lejligheden til at finde en anderledes værtindegave, unika julegaver eller måske et ting eller to til egen forkælelse!
Skulle man trænge til en pause, er der mulighed for at hvile ben og sanser i museets reception. Denne dag kan man købe kaffe og småkager til at forsøde det lille hvil.

Julemarkedet – nu med hestevogn!
Som noget nyt i år har julehestevognen denne dag et stoppested ved Håndværksmuseet, så i år er der mulighed for at ankomme standsmæssigt til julemarkedet. Tæt belæsset med indkøb kan man så senere tage julehestevognen retur igen, lidt fattigere på kontoen men en hyggelig juleoplevelse rigere.

 Der er gratis adgang.