Kulturhusdag for børn og lege-lystne

23-02-2017

Læs mere

PJ. Harvey koncert i Randers Ugen

21-02-2017

Læs mere

Randers City Blues Festival

20-02-2017

Læs mere

U21 fodbold landskamp 27 marts

13-02-2017

Læs mere

Hvad latter gør...

24-01-2017

Læs mere

 

Læs mere i vores Nyhedsarkiv

UdskrivTip en ven

Kulturhusdag for børn og lege-lystne

Fra 23-02-2017


Har du lyst til at lege? Har du lyst til at opleve et Kulturhus fyldt af sjove oplevelser? – og har du lyst til at beholde pungen i lommen, fordi alt er gratis?
Så tag til Kulturhusdag den 4. marts på Randers Bibliotek, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland. I år fejres Kulturhusdagen under titlen ”Lyst til leg”, hvorfor vi tilbyder et program fyldt med sjove og lærerige aktiviteter for børn og deres familier.
Oplev menneskekroppe i kunstværket ”Connected Load” og lav selv kropsdele af genbrugstøj. Hør en forrygende koncert med det musikalske stjerneskud Esben Kronborg. Leg som børn gjorde i gamle dage og gæt gode, gamle legesager.

Kulturhusdag 2017 ”Lyst til leg”, lørdag den 4. marts 2017, kl. 10 – 16 i Kulturhuset Randers, Stemannsgade i Randers.

Kulturhusdagen sparkes i gang med tale af borgmester Claus Omann Jensen efterfulgt af tossede tryllerier af Jesper Grønkjær, der er en tryllekunstner i særklasse. Derefter følger en lang række arrangementer rundt om i det store hus, hvor der er linet kulturelle lækkerier op for alle børn og deres voksne.

”Med Kulturhusdagen fejrer vi kulturens mange facetter, forårets komme og Kulturhuset som mødested og samlingspunkt for alle slags mennesker. I år er temaet ”Lyst til leg”, hvor hele huset forhåbentlig kommer til at summe, syde og lege med flere tusinde gæster, ” lyder det samstemmigt fra de tre intuitioner.

Leg på tre etager
Hele dagen kan Kulturhusets gæster gå på opdagelse i kreative workshops, høre musik og sang, se teater, lege levende påklædningsdukker og meget mere. Her er nogle smagsprøver: 

  • Oplev kunstnerduoen Bank & Rau og deres store kunstværk ”Connected Load” i Kulturhusets Grågård. Kig også forbi kunstworkshoppen, hvor du kan lave træuldsproppede kropsdele inspireret af Bank & Rau. På Kunstmuseet på 2. sal er der også KREA-værksted arrangeret i et samarbejde med ReMida. Her skal du lade dig inspirere af museet mange kunstværker og dykke ned i og arbejde med farven blå.
    Teaterelever fra Kastali'a levendegør de syv dødssynder i børnehøjde i anledning af museets særudstilling om dødssynden, begær.
  • På Randers Bibliotek er der drøn på Spektakel-event, hvor børn kan være med til at lave en koncert. Mere musik til ørerne er der lørdag eftermiddag, når den musikalske komet Esben Kronborg giver koncert. Leg med perler sammen med gutterne fra PerlePladeSyndikatet, hør historier og meget andet.
  • I Grågården inviteres alle børn til at lege, som børn gjorde det i gamle dage. Vær med til tovtrækning, sækkeløb og andet godt. Hør om alle børns favorit-klods: Legoklodsen og byg selv fantastiske kreationer, prøv en metaldetektor, se film med børn, der leger i Randers i gamle dage. I museets særudstilling ”Fra Stavnsager til Konstantinopel” er der desuden en række børneaktiviteter. 

Kulturcaféen er åben hele dagen. Desuden kan der købes lækkerier i Den omvandrende Café.

Billetter til de to trylleshows udleveres ved indgangen den 4. marts efter først-til-mølle-princippet.

Det er gratis adgang i Kulturhuset hele dagen.

Se hele Kulturhusdagens program på www.kulturhusdag.dk

Repræsentanter fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 vil være i Kulturhuset denne dag.

For mere information kontakt tovholdere på Kulturhusdagen Lena Koldsø (Randers Bibliotek) 8710 6804, Majbritt Løland (Randers Kunstmuseum) 8642 2922 eller Mette Møller (Museum Østjylland) 5160 0639.

 

Billedtekst (PerlePladeSyndikatet): De kreative gutter fra PerlePladeSyndikatet gæster Biblioteket, hvor du sammen med dem kan lave flotte kreationer af perler. De aarhusianske perlekunstnere er nogle af landets førende inden for genren.
Fotokilde: Randers Bibliotek

Billedtekst (kunstværk): Få en unik oplevelse, når du vandrer rundt i kunstværket ”Connected Load”, der består af sammenhængende menneskelignende kroppe. Temaet er fællesskab og det at være forbundet. Kunstværket kan opleves i Grågården på Kulturhusdagen.
Fotokilde: Bank & Rau: Connected Load, 2016. Genbrugstøj, træuld, krydsfiner, wire. H: 3,6 x Ø: 4,6 m.
Foto: Erling Lykke Jeppesen

Billedtekst (tovtrækning): Leg gamle lege som børn gjorde, længe før der var noget der hed Netflix og Ipad. Prøv blandt andet tovtrækning og sækkeløb under kyndig instruktion af de to sprælske indpiskere, Chris og Belinda, der huserer i Kulturhuset Grågård.
Fotokilde: Museum Østjylland

Billedtekst (tryllekunstner): Oplev trylleri som får dig til at tabe næse og mund, når tryllekunstner Jesper Grønkjær folder sig ud med mageløse tricks. Der er to forestillinger i Kulturhusets sal, og billetter til magien udleveres ved indgangen efter først-til-mølle-princippet.
Fotokilde: Jesper Grønkjær

Med venlig hilsen
Kulturhuset Randers
Stemannsgade 2
8900 Randers C