Sparkron 1/4 Iron man 5. juni

26-05-2016 09:00:00

Læs mere

Årets danske grandprixvært bliver båltaler

26-05-2016

Læs mere

Foredrag om Danmarks første punker 1. juni

25-05-2016

Læs mere

Randers Challenger 9.-10. juli

12-05-2016

Læs mere

Randers Revyen

09-05-2016

Læs mere

Gudenå Open Water 25. juni

09-05-2016

Læs mere

 

Læs mere i vores Nyhedsarkiv

UdskrivTip en ven

Sparkron 1/4 Iron man 5. juni

Fra 26-05-2016 09:00:00


Søndag den 5. juni afvikles stævnet ’Spar Kron 1/4 Jernmand’ for første gang.  300 deltagere fra hele landet stiller dermed op til Danmarks eneste triatlonstævne, hvor svømningen foregår i en flod.

950 meter svømning i Gudenåen, 45 km cykling på veje ved Randers Fjord og 3 x 3,5 km løb. Det er ingredienserne i det nye stævne arrangeret af Randers Freja Triathlon i samarbejde med Randers Eventsekretariat, Sparekassen Kronjylland og Dansk Triatlon Forbund.

”I Danmark har der gennem længere tid være en stigende interesse for at deltage i officielle triatlonstævner. Ligesom klubberne herhjemme har oplevet en moderat medlemsfremgang. Det har fået os til at tænke lidt ud af boksen og søsætte et unikt stævne ved og i Gudenåen, som alle med interesse for sporten kan deltage i. Særligt har der manglet et stævne, som ikke kun kan gennemføres at de allerstærkeste Jernmænd og -kvinder. Derfor har vi valgt et stævne med en distance på en fjerdedel af den samlede jernmandsdistance,” fortæller formanden for Randers Freja Triathlon, Allan Dalsgaard.

Danmarks hurtigste svømmetur
Svømningen foregår i den sidste del af Gudenåen og med skiftezone i Tronholmparken i centrum af Randers. Deltagerne hopper i vandet ved Danmarksparken og Randers Regnskov. Der svømmes med strømmen i den rolige flod, og det kommer derfor til at gå stærkt. Inden for 10 minutter efter starten ventes deltagerne at være fremme ved skiftezonen. Tilskuerne kan følge triatleterne hele vejen fra starten til skiftezonen. Tilskuerne kan følge triatleterne hele vejen fra starten til skiftezonen - blandt andet fra Justesens Plæne og fra gang og cykelbroen ved Tronholmen.

”I Randers har vi Gudenåen helt tæt på vores hverdag og byens centrum til glæde for naturelskere og lystfiskere. Ved events som Open Water, XTERRA Swimrun og Tour De Gudenaa har flodvandet også skabt stor glæde for de deltagende sportsfolk. Vi har et ønske og et mål om at anvende Gudenåen, som er Danmarks eneste flod, til at skabe endnu mere glæde. Derfor er det naturligt også at bruge omgivelserne til 1/4 Jernmand,” forklarer eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Op på cyklen
Efter svømningen springer triatleterne på cyklerne, hvor turen går ud på en 45 km lang tur med vendepunkt ved Mellerup Havn. På vejen køres der forbi Støvringgaard Kloster, og turen går gennem Tjærby og Albæk. Turen kommer også tæt på Harridslev. Ind og ud af Randers cykles der ad Toldbodgade og Havnegade. Cykelruten har start og mål i Tronholmparken, hvorfra der til sidst løbes tre runder op langs Grenåvej til Kristrup Engvej. Her løbes der til venstre og tilbage ad Tronholmen. Som tilskuer kan man følge løbet fra parkens sportsplads på opstillede tribuner.

En succes før start
120 frivillige hjælpere sørger for afviklingen af stævnet, der allerede inden starten er blevet en succes. De 300 startnumre blev udsolgt på mindre end to måneder. Omkring 100 lokale triatleter deltager, imens de øvrige udøvere kommer fra andre steder i Danmark - og enkelte endda fra det store Europa.

”Der har virkelig været interesse for at deltage. Folk kommer eksempelvis fra både København og Tyskland, ” fortæller Allan Dalsgaard, der indrømmer at klubben blev lidt overrumplet af den store interesse.

Ændringer i trafikken
På grund af stævnet vil den ene vejbane på Havnegade i Randers fra krydset Kulholmsvej/Østergrave være spæret i retning mod Toldbodgade, søndag den 5. juni mellem kl. 9 og 14. Det vil ligeledes heller ikke være muligt at dreje til højre ad Toldbodgade i dette tidsrum. Derudover henstiller arrangører til at trafikanterne er opmærksomme og tager hensyn til triatleterne på ruten i øvrigt.