Randers gør sig klar til fest

03-08-2015 11:00:00

Læs mere

Tour de Gudenå 5. september

22-07-2015

Læs mere

Randers Fjord Festival d. 4-6 september

30-06-2015

Læs mere

Pensionisternes Kaffebord 10. august

26-06-2015

Læs mere

 

Læs mere i vores Nyhedsarkiv

UdskrivTip en ven

Randers gør sig klar til fest

Fra 03-08-2015 11:00:00


 

Danmarks største brugerstyrede festuge ’Randers Ugen’ bliver i år bredere end nogensinde før. Musik, kunst, sport, teater, gastronomi og meget mere favner årets mere end 500 arrangementer i dagene 7.-16. august. Siden 1977 har randrusianerne festet og været kulturelle ved den årlige Randers Ugen. Den kronjyske byfest har det særlige kendetegn at aktiviteterne er drevet at et stort engagement blandt borgerne, byens kulturinstitutioner, foreninger og virksomheder.

Programmet bliver samlet og koordineret af Randers Eventsekretariat, som i år kan glæde sig over en af de mest vidtfavnende festeuger nogensinde med noget for både unge og ældre.

 

På musikfronten er der alt fra hårdtpumpet rockmusik med D.A.D. til nostalgi med Johnny Reimer og Walkers. Som en del af musikprogrammet finder man også Danmarks underholdningsorkester og The Bootleg Beatles med årets eneste koncert, samt landets p.t. hotteste musiknavne som; Julias Moon, L.I.G.A. og Rasmus Walter. Derudover er det værd at fremhæve åbningskoncerten, fredag den 7. august kl. 15.30 på Østervold med blandt andre Emmelie de Forest og Wafande.

 

Kunsten og gastronomien er eksempelvis repræsenteret med pop-up restauranten ’GOURMET I GALLERIET’, som tyvstarter årets festuge, torsdag den 6. august. Her går kunsten og madglæden hånd i hånd hver torsdag, fredag og lørdag i Randers Ugen. Restauranten bliver indrettet i galleriet ’PM Kunst’, der er et udstillingssted for professionelle kunstnere indenfor både maleri, foto, skulptur og keramik. NOR°EVENT har sammensat en lækker tre-retters menu baseret på årstiden lokale og nordiske råvarer, hvortil der serveres en skøn vinmenu. Under middagen sørger lokale musikere for stemningsmusik og galleriets smukke udstilling, danner rammerne for en unik oplevelse.

 

Et internationalt gadeteater kompagni vil samen med lokale kunstnere, designere og elever fra byens skoler skabe en unik interaktiv parade, hvor smukke og eventyrlige papfigurer fylder gaderummet. Paraden er kulminationen på en workshop i løbet af Randers Ugen, hvor deltagerne sammen skaber papfigurer, der indgår i en fælles fortælling om det imaginære land Cardboardia. Resultatet kan opleves fredag den 14. august, hvor byens gader i et stort optog netop bliver omdannet til Cardbordia.

 

En af nyskabelserne bliver også Danmarks længste City Slide på Østervold, hvor omkring 450 mennesker får oplevelsen at glide ned igennem en 200 meter lang vandrutsjebane, der ender i en lille sø. Randers City Slide bliver til i et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater. Projektet finansieres gennem Kulturaftalen Østjysk Vækstbånd, der som strategi siden 2012 har arbejdet på at skabe levende byrum i byen. Eventen skal skabe synlighed om det forstående byudviklingsprojekt ’Byen til vandet’, hvis hovedformål i store træk er at skabe en bedre forbindelse mellem Randers Midtby, havnen og Gudenåen.

 

For unge med hang til sport og action præsenterer den lokale skater- og BMX-park ’All Access’ eventen Bike Fight, hvor nogle af Europas allerbedste BMX-kører vil dyste i hop, akrobatik og fart. Sport bliver der også masser af i den olympiske park, hvor omkring 40 forskellige sportsgrene bliver præsenteret. I parken kan du blandt andet selv prøve kræfter med alt fra golf til amerikansk fodbold.

 

Se hele programmet for Randers Ugen 2015 på www.randersugen.dk – følg med på https://www.facebook.com/RandersUge og husk app’en til din smartphone, så er du klædt godt på til fest.