Foredrag 3/10 på Museum Østjylland

21-09-2017

Læs mere

Reformationsfejring i Randers 29/9-8/10

19-09-2017

Læs mere

Randers Revyen 10 års jubilæum

17-05-2017

Læs mere

 

Læs mere i vores Nyhedsarkiv

UdskrivTip en ven

Bliv statist i magisk 2017-forestilling

Fra 06-02-2017


En af de allerstørste begivenheder under Europæisk Kulturhovedstad 2017 søger frivillige statister. 100 statister skal danne koreografier på Randers Havn til den magiske forestilling Watermusic i september. Statisterne bliver dermed en del af det spektakulære sceneshow sammen med sangerinden Oh Land og det internationalt anerkendte britiske dansekompagni Motionhouse.

 


Samtidig med at Oh Land og et 300 mands stort kor synger Randers Havn op i selskab med avanceret lys- og 3D projektioner på vandet, havnens siloer og kraner, bliver 100 frivillige statister en del af fortællingen. Statisterne skal indgå i en række store billedlige gruppekoreografier som eksempelvis pramdragere. Det koreografiske arbejde ledes af Kevin Finnan fra dansekompagniet Motionhouse, der også har et hold af sine egne dansere med. Kevin stod bag åbningsceremonien af De Paralympiske Lege i Londen 2012, hvor de mange statister, blandt andet udgjorde en flot dans med paraplyer.
 

"Som frivillig statist i Watermusic behøver du ikke at være erfaren danser, skuespiller eller gymnast. Du skal bare være glad for at bevæge dig. Derudover skal du som statisk have tid og mod på at deltage i vores prøveforløb fra den 29. maj til og med forestillingen præsenteres den 2. og 3. september", fortæller projektleder fra Randers EgnsTeater, Mette Bjærge.

 

Interesserede statister kan finde yderligere oplysninger og tilmelde sig via forestillingens hjemmeside www.watermusic.dk - senest tilmelding er 1. maj 2017.


Om Watermusic
Med "Oh Land" i rollen som havets dronning, berettes oplandets mytiske historier om truende søvæsener fra havets dyb, mens pramdrageren stille vandrer gennem den hemmelighedsfulde dis. Randers Havn fyldes med cirkusartister i åndeløs luftakrobatik og både i glidende dans over vandets mørke flade. Det engelske dansekompagni Motionhouse, der internationalt har opnået stor anerkendelse, tager publikum med på en sansemættet rejse. Visuelle drømmebilleder skabes af multimediekunstnerne fra spanske Logela, mens et 300 mands stort kor supplerer "Oh Lands" melodiøse lydunivers.


Watermusic er ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og bliver Randers' indtil dato største enkeltstående udendørs kulturbegivenhed. Den magiske forestilling finder sted den 2. og 3. september. Billetter til forestillingen frigives i slutningen af marts.


Producent: Randers EgnsTeater (DK)
Instruktion: Kevin Finnan, Motionhouse (UK)
Komponist: Oh Land (DK)
Animation: Logela Multimedia (Es)
Scenografi og kostumer: Sus Haugland (DK)
Produktionsleder: Austin Lawler (UK)
Lysdesign: Phil Supple (UK)


Følg forberedelserne på: www.facebook.com/watermusicranders